top of page

HVEM ER JEG

 

I min kunst vil du finde universer. Du vil gå på opdagelse i gemte verdener, du ej før har kendt. Der vil være døre, du kan åbne og gå ind af, døre til hemmelige universer du kan forsvinde ind i. Du vil gå af veje, som fører dig længere ind i dit sind. Trapper som tager dig et lag dybere i din bevidsthed. I himlens farver og bevægelser kan du møde sjæle fra din fortid, hilse på gamle venner.

 

Tag på eventyr i en flyvende sejlbåd, du er i sikkerhed hos de ansigtsløse vogtere. Her står tiden stille.


Jeg er i tvivl om,  hvordan jeg skal præsentere mig selv om kunstner, da jeg ikke vil putte min kunst ind i en bestemt kategori og derved kun være én bestem form for kunstner. Jeg vil gerne frigøre mig fra kategorier og kasser, og lade min kunst være lidt af hvert.


Lade kunsten være det, som den personen der kigger har brug for, at det skal være. Jeg oplever at mine malerier bliver tydet forskelligt, alt efter hvilke sjæl der fortolker. Min kunst kommer fra et sted jeg tilgår, når jeg har brug for at være kreativ.  Her får jeg adgang til en helt anden verden, andre dimensioner, som så kommer til udtryk i mine malerier. Når jeg maler, er der ingen ord, det er en følelse, og min hånd styrer penselstrøgene.


Jeg er den slags kunstner som lukker øjnene og ser malerierne kreere sig selv. Jeg kan ikke fortælle dig hvilken slags kunst jeg laver, det må være op til den enkelte der ser. Jeg blot fortælle dig hvorfra det kommer og hvad jeg ligger i det.


Min kunst er mit helle, et sted jeg finder tryghed og ro. Når jeg sidder foran et hvid lærred, flyver ideerne rundt om mig, næsten så tydeligt, at jeg kunne plukke dem i luften og derefter male dem på lærredet.


Jeg kan fortælle dig at jeg starter ethvert maleri, med at side på en stol og kigge på et tomt lærred, i hvert fald ti minutter før jeg begynder. I disse minutter er der frirum til at fantasere, skabe nyt og lade kreativitet folde sig ud i al den pragt. I mine malerier vil du altid kunne tage på rejse. Den ene eller den anden vej. I min kunst findes der altid en vej længere ind, end det øjet først ser. Denne rejse er for dem som lader sig drømme med. Og drømme er det jeg gør. Jeg lader mig føre med, og maler blot det jeg ser på min vej. Når jeg maler er jeg i fordybelse og i fordybelse finder jeg ofte ind til et sted i mig selv, hvorfra kreativiteten udspringer. Et helligt sted. Jeg bruger min kunst som et redskab til at finde tilbage til mig selv, når jeg har vandret for langt. Og omvendt bruger jeg kunsten til at rykke mig, når jeg sidder fast. 


Jeg har altid været optaget af det kreative, og jeg har altid været begejstret for at kunne få lov at udtrykke mig kreativt i forskellige medier. Jeg er født af en kreativ familie, min far var kunstner. Så det kreative rum har altid været i nærheden. Som barn var jeg med på værksted, fik smag for at få maling på fingrene og ler under neglene. Så måske jeg er vokset i kreativ jord. Jeg er opvokset i en lille by ude på landet, med omgivelser der gav mig plads til udfoldelse og store tanker. Jeg flyttede senere til København og fandt mig et lille hjem. Jeg fandt her nye omgivelser, der gav mig nye tanker og ideer. Jeg begyndte for alvor at male, og først da jeg var begyndt, kunne jeg ikke stoppe. Jeg har malet lige siden.

 

Jeg er en drømmende kunstner, der maler mine drømme.

Mit navn er Helena Hülsen.

billede a.jpg
bottom of page